Terug naar home page

Bemden's SPRL
rue Communale 36
B-1083 BRUXELLES
Tel.: 02/427.35.01
Fax: 02/424.04.35
e-mail:
info@bemdens.be

c
Nuttige links contactpersonen FR

Rubber

Elastomeren

Celrubber

Rubbergecoat doek Hypalon® - Neopreen

Vloerbekledingen

Gerecycleerd rubber

Plastics

Gamma technische plastics

PVC stroken

Riemen

Polyurethaan

Lijm

Stuur deze pagina aan een vriend

Voeg deze pagina toe aan uw favorieten

versie geschikt om af te drukken

Geschiedenis

Rubber heeft een diepe stempel op onze familiegeschiedenis gedrukt.
Reeds in 1912 werkte Félix Vanden Bemden, fabrikant van bolvormige ballons in berubberde stof, volop aan eigen bereidingen van lijmen en oplossingen op basis van zuivere ruwe rubber en de juiste solventen.

Ook vandaag nog maakt de bouw van opblaasbare volumes, gasmeterballons en soepele reservoirs voor de industrie deel uit van ons ambacht, ook al heeft de onderneming zich inmiddels vooral op andere markten toegespitst.

In 1953 maakte onze onderneming een grote sprong voorwaarts onder impuls van Albert Vanden Bemden. Naast onze professionele werkzaamheden in een belangrijke rubberfabriek met wereldfaam, specialiseerden we ons in het versnijden van rubbervellen tot stroken met een constante breedte en het uitsnijden van stukken volgens plan.

In de loop der jaren werd de fabriek onder impuls van Jean-Pierre Vanden Bemden gemoderniseerd. De stroken werden voortaan automatisch opgerold en het snijwerk gebeurde met persen gaande van 18 tot 40 ton.
In 1974 werd het familiebedrijf omgevormd tot een bvba en in 1982 namen we onze intrek in de nieuwe werkplaatsen met een oppervlakte van 1800 m².

In 1983 verkregen we het statuut van officieel verdeler voor de industriële riemen van het merk Pirelli (exclusieve invoerder).

In 1985 breidden we ons productengamma uit met de halfafgewerkte plastic producten van het merk Erta.

In 1995 kochten we een brugpers van 80 ton aan. Met deze nieuwe aankoop konden we ons gamma uitgesneden stukken verder uitbreiden. Voortaan konden we ook afgewerkte stukken tot 2 m lang en tot 80 cm breed leveren.
Vanaf 2001 konden we dankzij de aankoop van een waterstraalsnijmachine nog grotere stukken vervaardigen. De technologie van dit snijsysteem maakt de vervaardiging van stukken in een heel uitgebreid gamma materialen mogelijk. Onder de impuls van Xavier Vanden Bemden wil het familiebedrijf deze troef nu verder ontwikkelen.

Perssnijden
Watersnijden
Maatsnijwerk
Snijden van stroken
Ambacht

 
 

© 2003 Bemden's s.p.r.l. | All right reserved| Bemden's s.p.r.l. | Site works by Comskills