Terug naar home page

Bemden's SPRL
rue Communale 36
B-1083 BRUXELLES
Tel.: 02/427.35.01
Fax: 02/424.04.35
e-mail:
info@bemdens.be

c
Nuttige links contactpersonen FR

Rubber

Elastomeren

Celrubber

Rubbergecoat doek Hypalon® - Neopreen

Vloerbekledingen

Gerecycleerd rubber

Plastics

Gamma technische plastics

PVC stroken

Riemen

Polyurethaan

Lijm

Stuur deze pagina aan een vriend

Voeg deze pagina toe aan uw favorieten

versie geschikt om af te drukken

ELASTOMEREN

Sinds jaar en dag zijn we afnemer bij de beste Europese rubberfabrikanten en kunnen we dus garant staan voor de hoogstaande kwaliteit van onze grondstoffen.

Wij kunnen u adviseren welke kwaliteit het beste aan uw bestek beantwoordt.
De grote productenfamilies binnen ons gamma zijn:
SBR / NR: natuur rubber en Styreen-butadieenrubber (SBR) zijn de meest gebruikte elastomeren voor de productie van rubberplaat.
Hun basiskenmerken zijn goede fysische eigenschappen, een goede schuur- en scheurvastheid en een goede trek- en buigsterkte.
Deze platen worden doorgaans gebruikt voor dichtingen zoals voegen, sluitringen …

CR : polychloropreen (CR) is een synthetisch rubber dat goed bestand is tegen slechte weersomstandigheden en ozon, en dat warmte- en oliebestendig is.

Het is een veelgebruikt elastomeer voor de productie van rubberplaten die onder meer bestemd zijn voor het snijden van dichtingen die tegen ozon en olie bestand moeten zijn.

EPDM en IIR: Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer (EPDM) is een synthetisch rubber dat uitstekend bestand is tegen slechte klimatologische omstandigheden en ozon. Het behoudt zijn eigenschappen bij hoge en lage temperaturen.

Het bezit een goede chemische weerstand, meer bepaald tegen oxiderende zuren en wordt gebruikt voor dichtingen en sluitringen in de chemische industrie.

Butyl (IIR) biedt, naast een lage doordringbaarheid voor gassen, dezelfde garanties als EPDM.
NBR : nitriel (NBR) is een synthetisch rubber dat goed bestand is tegen plantaardige en dierlijke oliën en tegen koolwaterstoffen.
Het heeft een goede trek- en buigsterkte.

In de vorm van platen wordt nitriel gebruikt voor het maken van dichtingen en beschermende bekledingen in omgevingen die aan oliën, koolwaterstoffen, … zijn blootgesteld.

Siliconen: silicoonrubbers zijn uitstekend bestand tegen hoge en lage temperaturen, tegen slechte klimatologische omstandigheden en tegen ozon.
Siliconenproducten zijn geur- en smaakloos en worden doorgaans gebruikt in medische en farmaceutische omgevingen.
Viton : Viton is een elastomeer voor gebruik in toepassingen bij heel hoge temperaturen.

Dankzij de uitstekende weerstand tegen slechte klimatologische omstandigheden en ozon is dit product geschikt voor buitentoepassingen die aan extreme omstandigheden zijn blootgesteld.

Hypalon : Hypalon is uitstekend bestand tegen slechte weersomstandigheden en ozon, en is uitermate vuur- en oliebestendig.
We worden rechtstreeks bevoorraad door het productiecentrum en werken nauw met de afdeling « techniek en ontwikkeling » van de fabriek samen.


Perssnijden
Watersnijden
Maatsnijwerk
Snijden van stroken
Ambacht

 
 

© 2003 Bemden's s.p.r.l. | All right reserved| Bemden's s.p.r.l. | Site works by Comskills